BLOG

  • Početna
  • Dvosobni stanovi do 40 kvadrata, najtraženiji u Beogradu

Dvosobni stanovi do 40 kvadrata, najtraženiji u Beogradu

Beograd, kao glavni grad i epicentar svih dešavanja u Srbiji, odavno je, izuzetno veliko tržište nekretnina. Ponuda nekretnina, kao i profil potencijalnih kupaca je izuzetno širok.

Za ozbiljne prodavce i kupce, svaki dogovor je moguć, tako da ne treba gledati cene iz oglasa, jer se one, da bi došlo do kupoprodaje, spuštaju i do 10%.

Banke spuštaju cene stanova za koje su aktivirane hipoteke, ali se malo kupaca odlučuje za takve stanove.

Naše dugogodišnje iskustvo u izgradnji i prodaji stanova, doprinelo je da u Lošinjskoj ulici na Zvezdari, naselje Zeleno brdo, izgradimo stambeni objekat sa dvosobnim stanovima, najtraženije kvadrature.

Tržišno najatraktivniji stanovi su, svakako, stanovi manjih struktura i površina, tačnije funkcionalni jedoiposobni ili dvosobni stanovi do 45m2, na atraktivnim lokacijama (blizina: linija GSP, fakulteta, škola, vrtića, tržnih centara . . )

Velika potražnja za ovakvim stanovima uzrokovana je rastom interesovanja ljudi iz unutrašnjosti koji kupuju stanove deci koja dolaze u Beograd uglavnom zbog studiranja i posla, kao i interesovanja mladih bračnih parova, zbog funkcionalnosti stana, platežne moći i kreditne sposobnosti. Ovakav tip stanova se pokazao kao veoma  atraktivan i za izdavanje.

Potražnje potencijalnih kupaca, bitno je uticala na investitore kod projektovanja novih objekata u pogledu površine i strukture stanova. Naime, samo pre par godina stan od 50m2, je imao jednu spavaću sobu, a danas takvi stanovi imaju dve manje spavaće sobe, dnevnu sobu sa trpezarijom i kuhinjom, kupatilo i terasu.

Primetno je, da u ponudi u Beogradu ima kvalitetnih stanova, a cene nisu proteklih godina, zbog krize, rasle. Naprotiv, blago su i pale. Ono što je ostalo isto, je da dobri stanovi brzo nalaze stanare.

PREPORUKA